• 1
  • 2
  • 3

Nieuw album van Brian James „Right Here” 2 maart uit

Den Haag, 20 februari 2014 - Brian James presenteert op zondag 2 maart om 16.00 uur het nieuwe album: Right Here in de Bonte Koe te Leiden. De liedjes zijn doorleefd met menselijke emoties en raken de kern van je ziel. Brian James wordt vergeleken met The Eagles en Gordon Lightfoot.

Brian James is in Saskatoon (Canada) geboren en is via Kingston (Jamaica) naar Aruba gegaan. Hier is Brian opgegroeid. Vanaf jonge leeftijd is hij zeer actief in de muziek. Met de band Exit Only breekt Brian door en scoort hij 3 hits op Aruba waarvan „Take It From The Top” de hoogste positie haalt. Op het hoogtepunt van dit succes zit Brian al in Nederland om zijn studie Notarieel en Fiscaal Recht te volgen. In het dagelijks leven werkt Brian James als fiscalist en in zijn vrije tijd laat hij graag zijn creativiteit de vrije loop gaan.

Right Here is ontstaan na een avondje stappen in - hoe kan het ook anders - De Bonte Koe. Tijdens deze avond werden veel herinneringen naar boven gehaald die je terugvindt in de tekst. Thema’s als opgroeien, veranderingen, verstrijken van de tijd en de complexiteit van leven en liefde lopen als een rode draad door het album „Right Here”. De teksten van de liedjes zijn poëtisch, bijna literair te noemen, zo mooi worden situaties omschreven waarin iedereen zich kan herkennen. Het team van Brian James heeft jarenlang gewerkt om wat moois neer te zetten, kosten nog moeite zijn gespaard. Met als enige doel een prachtig album!

Aan de CD „Right Here” hebben de volgende getalenteerde muzikanten meegewerkt: Andreas Robbie Carree, Camilla van der Kooij, Wouter Kiers, Eltjo Cleton, Rob Gravelotte en Ingrid Zuure. Het artwork voor Right Here is verzorgd door Barbara van Druten. Het album is geproduceerd door de Haagse topproducer David Cok en wordt uitgebracht op het label Amini Records. Kenmerkend aan dit album is de indrukwekkende veelzijdigheid aan muzikale en tekstuele inhoud. Right Here neemt je mee in een reis door de tijd, met een nostalgische blik naar het verleden en een knipoog naar de toekomst.

Brian James presenteert de CD op zondag 2 maart in de Bonte Koe, Hooglandsekerkkoorsteeg 13 te Leiden. Aanvang 16.00 uur en de toegang is gratis. Op Spotify zijn de liedjes ter kennismaking te beluisteren: http://open.spotify.com/album/4TixEbN6nc4DCnlXlvTX7o

Einde bericht

Over Brian James

Meer informatie is te vinden op: www.brianjames.nl
Luister het album op Spotify: http://open.spotify.com/album/4TixEbN6nc4DCnlXlvTX7o.

Over Amini Records

Meer informatie is te vinden op: www.aminirecords.com.​​​​